Logo Timpaan Hoofddorp B.V.

Pioenhof wordt ook een heel duurzaam project

Belangrijke overweging voor iedereen die nu nadenkt over een andere woning: hoe duurzaam is-ie eigenlijk? Ga ik me de komende jaren niet blauw betalen aan de kosten van elektriciteit en gas? Wat dat betreft hebben nieuwbouwwoningen altijd een streepje voor. Zeker als die nieuwbouwwoning in het project Pioenhof in Hensbroek staat.

BENG-woningen worden het, de 46 woningen in het plan aan de rand van het dorp. Die afkorting staat voor woningen die Bijna EnergieNeutraal Gebouwd zijn. Dat wordt in Hensbroek bereikt door elke woning een eigen bodemwarmtepomp te geven. Die warmtepompen hebben niet alleen als voordeel dat er geen gasaansluting meer nodig is. Ook is er geen buitenunit in het zicht en kan een bodemwarmtepomp in de zomer koelen. Investeren in een (kostbare en onzuinige) airco is er dus niet nodig.

Ontwerp

In het ontwerp van jouw woning is trouwens al rekening gehouden met het aspect duurzaamheid. Bijvoorbeeld bij de oriƫntatie op de zon en de schil om de woning. Logisch dat het in de winter aangenaam warm moet zijn, maar ook in de zomer is het goed toeven. De afgelopen jaren kreeg ook Nederland te maken met ongekend tropische dagen. In Pioenhof zijn maatregelen genomen om die zogenaamde hittestress te voorkomen. Onder meer door veel extra groen in het plan te realiseren.

Ook op andere aspecten duurzaam

Duurzaamheid gaat in Pioenhof verder dan alleen maar een lage energierekening. De woningen worden gebouwd volgens het Gevelklaar-concept. Veel wordt daarbij al in de fabriek gedaan. Daardoor komt bij de productie van een huis veel minder CO2 vrij. Ook de openbare ruimte is duurzaam. De oevers in het gebied zijn natuurvriendelijk, er is oog voor de biodiversiteit in het gebied. Wateroverlast wordt tegengegaan door het plan iets hoger aan te leggen, bestaande watergangen te verbreden en op platte daken sedumdaken aan te leggen die water langer vasthouden. Ook is er straks veel groen terug te vinden in Pioenhof. Genoeg om het plan als heel duurzaam te bestempelen!

nieuwsoverzicht