Veelgestelde vragen
Hieronder vind je het overzicht van de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Klik op het balkje om het antwoord te zien.
In Pioenhof komen:
- 10 Smartwoningen
- 5 sociale huurwoningen
- 6 rijwoningen
- 4 levensloopbestendige woningen
- 14 twee-onder-een-kap-woningen
- 7 vrijstaande woningen / kavels.
Bekijk hier het aanbod.
De online verkoop van Pioenhof is gestart op 8 maart.
Op 9 maart vond de verkoopmanifestatie plaats in Het Dorpshuis 'De Oude School't te Hensbroek.
Waarschijnlijk niet, er zal waarschijnlijk in twee fases gebouwd gaan worden, maar wij sluiten op dit moment niet uit dat het toch in één keer zal worden gerealiseerd.
Ja, het bestemmingsplan is in december 2022 onherroepelijk vastgesteld.
Nee, pas ná onherroepelijk bestemmingsplan kan de omgevingsvergunning worden afgegeven.
Het stedenbouwkundig plan is gereed.
De porgnose is eind 2022 / begin 2023.
De prognose is in het tweede kwartaal van 2023.
De start bouw wordt ingepland op het moment dat 70% van het project verkocht is.
Vanaf de start bouw duurt het ongeveer een jaar voordat de woningen zijn opgeleverd. De Smartwoningen worden sneller opgeleverd, circa 6 maanden na start bouw.
Kijk voor de prijzen op de aanbodpagina of bekijk de prijslijst bij de verkoopdocumenten.
- 10 Smartwoningen 68 m2
- 6 rijwoningen 124 m2
- 4 levensloopbestendige woningen 114 m2
- 14 twee-onder-een-kap woningen vanaf 146 m2
- 3 vrijstaande villa’s vanaf 184 m2
Bij de toewijzing van de woningen krijgen inwoners van Hensbroek voorrang. Mochten er niet genoeg kandidaat-kopers zijn uit Hensbroek zelf, hebben inschrijvers die in de rest van de gemeente Koggenland wonen voorrang. Mochten dat ook niet genoeg geschikte kandidaten zijn, worden de woningen toegewezen aan inschrijvers buiten de gemeente Koggenland. Je kunt hier meer lezen.
Bij de toewijzing van de woningen krijgen inwoners van Hensbroek voorrang. Mochten er niet genoeg kandidaat-kopers zijn uit Hensbroek zelf, hebben inschrijvers die in de rest van de gemeente Koggenland wonen voorrang. Mochten dat ook niet genoeg geschikte kandidaten zijn, worden de woningen toegewezen aan inschrijvers buiten de gemeente Koggenland.
Je vindt de verkoopdocumenten hier.
Magneet Makelaars uit Alkmaar en Vlieg Makelaars uit Heerhugowaard.
In het openbaar gebied worden natuurvriendelijke oevers, veel bomen en hagen toegevoegd, waarbij rekening wordt gehouden met biodiversiteit, klimaatadaptatie, hittestress, etc. Het parkeren wordt omzoomd door hagen en/of voorzien van grasbetontegels waar mogelijk. Verder wordt alle grond die uitgegraven wordt (voor o.a. water) op de bouwplaats hergebruikt.
De woningen voldoen uiteraard aan de BENG. Naast de duurzame toepassingen die hiervoor nodig zijn wordt er nog meer gedaan. Zoals het leveren van een regenton voor elke woning om de piekbelasting na een regenbui te verminderen en om de planten mee water te geven. Ook zullen alle platte daken voorzien worden van een groendak.
Naast de duurzaamheid in de woning zijn er ook voor de bouw van de woning duurzame keuzes gemaakt. Zoals het toepassen van steenstrips. Omdat er meerdere steenstrips uit een baksteen gemaakt worden is hiervoor minder materiaal nodig. Ook is 20% van het beton in de gevel gerecycled. En doordat de gevel in elementen wordt aangeleverd rijden er minder vrachtwagens van en naar de bouwplaats.
Nee, dit kan nog wijzigen en wordt met de gemeente afgestemd.
Dat is nog niet zeker, er lopen gesprekken met de eigenaar van de groene wig over de aankoop van het betreffende stuk grond, vandaar ook een stedenbouwkundige variant met de groene wig erbij en één zonder.