Logo Timpaan Hoofddorp B.V.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het overzicht van de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Klik op het balkje om het antwoord te zien.

Op 30 november 2021 heeft de provincie goedkeuring gegeven op het stedenbouwkundig plan. Nu gaat Timpaan samen met de gemeente de laatste puntjes op de i zetten om het stedenbouwkundig plan verder af te ronden. De eerder gemaakte opmerkingen tijdens de participatieavonden zijn zover mogelijk hierin meegenomen.

In Pioenhof komen:

  • 10 Smartwoningen
  • 5 sociale huurwoningen
  • 6 rijwoningen
  • 4 levensloopbestendige woningen
  • 14 twee-onder-een-kap-woningen
  • 7 vrijstaande woningen / kavels.

Nee, op dit moment nog niet. We ronden eerst het stedenbouwkundig plan af en gaan vervolgens pas met een architect aan de slag, pas hierna wordt dit inzichtelijk.

Waarschijnlijk niet, er zal waarschijnlijk in twee fases gebouwd gaan worden, maar wij sluiten op dit moment niet uit dat het toch in één keer zal worden gerealiseerd.

Nee, we zijn bezig met de afronding van het stedenbouwkundig plan waarna er pas wordt begonnen met het opstellen van het bestemmingsplan en het in procedure brengen hiervan.

Nee, we zijn bezig met de afronding van het stedenbouwkundig plan waarna er pas wordt begonnen met het opstellen van het bestemmingsplan en het in procedure brengen hiervan. Pas ná onherroepelijk bestemmingsplan kan de omgevingsvergunning worden afgegeven.

De prognose is medio kwartaal 1 - 2, 2021.

De prognose is medio kwartaal 2, 2021.

De prognose is medio kwartaal 4, 2021. Afhankelijk van zienswijzen, beroep etc.

De prognose is medio kwartaal 4, 2021. Afhankelijk van procedure bestemmingsplan.

De prognose is medio kwartaal 1, 2022. Afhankelijk van procedure bestemmingsplan.

De prognose is medio kwartaal 3, 2022. Afhankelijk van procedure bestemmingsplan en omgevingsvergunning.

De start bouw wordt ingepland op het moment dat 70% van het project verkocht is.

Vanaf de start bouw duurt het ongeveer een jaar voordat de woningen zijn opgeleverd. De Smartwoningen worden sneller opgeleverd, circa 6 maanden na start bouw.

Nee, op dit moment nog niet.

Dat is op dit moment helaas nog niet bekend. We ronden eerst het stedenbouwkundig plan af en gaan vervolgens pas met een architect aan de slag, pas hierna wordt dit duidelijk.

Hier zijn wij op dit moment nog met de gemeente over in gesprek, dit is nog niet helemaal zeker. We denken nu voor de Smartwoningen en levensloopbestendige woningen (en evt. de rijwoningen) aan een voorselectie op basis van een aantal vooraf opgegeven criteria (wel/niet wonend in Hensbroek, wel/niet wonend in gemeente Koggenland, wel/geen starter, etc.). Zover nu bekend worden de twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen/kavels toegewezen zonder loting. De sociale huurwoningen zullen aan een corporatie worden verkocht, op dit moment zijn we hierover in gesprek met een partij.

Hier zijn wij op dit moment nog met de gemeente over in gesprek, dit is nog niet zeker.

Bij start verkoop, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.

Dat is op dit moment nog niet bekend.

In het openbaar gebied worden natuurvriendelijke oevers, veel bomen en hagen toegevoegd, waarbij rekening wordt gehouden met biodiversiteit, klimaatadaptatie, hittestress, etc. Het parkeren wordt omzoomd door hagen en/of voorzien van grasbetontegels waar mogelijk. Verder wordt alle grond die uitgegraven wordt (voor o.a. water) op de bouwplaats hergebruikt.

De woningen voldoen uiteraard aan de BENG. Naast de duurzame toepassingen die hiervoor nodig zijn wordt er nog meer gedaan. Zoals het leveren van een regenton voor elke woning om de piekbelasting na een regenbui te verminderen en om de planten mee water te geven. Ook zullen alle platte daken voorzien worden van een groendak.

Naast de duurzaamheid in de woning zijn er ook voor de bouw van de woning duurzame keuzes gemaakt. Zoals het toepassen van steenstrips. Omdat er meerdere steenstrips uit een baksteen gemaakt worden is hiervoor minder materiaal nodig. Ook is 20% van het beton in de gevel gerecycled. En doordat de gevel in elementen wordt aangeleverd rijden er minder vrachtwagens van en naar de bouwplaats.

Nee, deze kan nog wijzigen afhankelijk van welke stedenbouwkundige variant uiteindelijk geselecteerd wordt.

Dat is nog niet zeker, er lopen gesprekken met de eigenaar van de groene wig over de aankoop van het betreffende stuk grond, vandaar ook een stedenbouwkundige variant met de groene wig erbij en één zonder.